vauva-arkea

”Nauti nukkumisesta nyt vielä kun voit”- sanoo sadisti

Tänä aamuna se iski. Otsikossa oleva lause on häirinnyt mua aina. Tuntuu, että se on vanhemmalta toiselle siirtyvä katkeruuden ja vahingonilon sekoitus. Ikään kuin passataan paska olo eteenpäin ja oma olo helpottuu 😀

Tänään sitten tajusin, että ihan oikeasti. Toi lause pitäisi olla kielletty, mutta vähän eri syystä. Meillä on valvottu noin viikko enemmän kuin ennen. Heräämisiä on kaksi per yö. Ennen ei ollut yhtään. Eli joo, meillä menee edelleen ihan hyvin, mutta jokainen herääminen kesken unien on kuin pientä kidutusta. Juuri 6kk täyttänyt vauvamme on ekaa kertaa flunssassa, sen takia annamme tietysti myös periksi opitusta yörytmistä.

Tämä myötä olin jo ajatellut sanoa Ennalle päivemmällä, että varmaan hänen muutaman kuukauden nuorempi vauvansa saattaa olla saman edessä kohta, kannattaa varautua. HÄH! Varautua mihin? Siihen, että meillä satutaan nyt valvomaan ei todellakaan tarkoita, että kukaan muu valvoo missään vaiheessa. Ennalla ei välttämättä valvota ikinä tai voidaan valvoa sitten myöhemmin.

Kukaan ei voi varautua etukäteen väsymykseen ja univajeeseen. Kun tuo lause sanotaan tulevalle tai uudelle vanhemmalle, alkaa odotus ja pelko tulevaa karmeutta kohtaan. Karmeutta, joka ei välttämättä ikinä tule tai jos tulee niin voi olla kaikkea yhden yön ja kolmen vuoden väliltä.

Lopetetaan siis tämä alitajuinen tai tiedostettu sadismi tässä ja nyt, eikös juu! Kevättä kohti <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: