Reissailua

Syysloma Naantalissa perheen kanssa

Kesäinen ja aurinkoinen Naantali, Muumimaailma ja jäätelöä rantaraitilla. Tällainen suunnitelma meillä oli viime kesäkuun alkua varten, kun olimme varanneet kylpyläloman Naantalin Kylpylästä. Tämä tietysti koronan takia jouduttiin siirtämään tulevaisuuteen ja viime viikonloppuna pääsimme vihdoin matkaan. Voi että teki muuten hyvää. Olemme himmanneet kaiken reissaamisen, kuten varmasti suurin osa muistakin ihmisistä ja tarve vaihtaa maisemaa alkoi olla suhteellisen megalomaaninen..

Lomailu ja matkailu tekee niiiin hyvää!

Kylpylän meiningeistä

Lähdimme Helsingistä matkaan perjantaina aamupäivällä, jotta taaperomme sai nukuttua hyvät päikkärit ajon aikana, Naantaliin ajaa juuri sen pari tuntia. Checkaus oli mahdollista kolmelta ja menimmekin suoraan saavuttuamme lounaalle yhteen kylpylän monesta ravintolasta. Buffameininki toimi hyvin ja oli loistava vaihtoehto pikaiselle ja jouhevalle tarpeelle lapsen kanssa. Hotellihuoneemme oli mallia Deluxe ja se on juuri sopivan kokoinen 3-4 hengen perheelle. Saimme lisävarusteena pinnasängyn, se kannattaa mainita etukäteen myyntipalveluun. Kylpylästä löytyy kaksi huiman hyvää leikkitilaa, liukumäistä pieneen sählykenttään ja leikkikaluihin. Jos siis syksyinen sademyrsky olisi yllättänyt, olisi tekemistä löytynyt sisältä pitkäksi viikonlopuksi vallan mainiosti.

Kävimme pitkän viikonlopun aikana joka päivä uiskentelemassa, koronaturvallisuus oli saunoissa ja uimatiloissa varmistettu hyvin, kuten muutenkin joka paikassa matkan aikana. Lasten altaitahan Naantalin kylpylässä ei ole, joten uiskentelimme taaperon kanssa pääasiassa porealtaissa ja perusaltaassa sylissä vieden. Tämä onnistui hyvin, emme kuitenkaan noin nuoren lapsen kanssa ole kerrallaan niin pitkiä aikoja. Mukana olleet hieman vanhemmat serkut uiskentelivat tyytyväisinä myös, paikalta löytyi kellukkeita ja vesileluja jonkin verran. Luulen, että lasten altaan puuttuminen rauhoittaa meininkiä muutenkin eli aikuisen näkökulmasta tämä ratkaisu on ihan jees myös =)

Ravintolat!

Kylpylä on parin päässä Naantalin satamasta, vanhasta kaupungista ja Muumimaailman saaresta. Satamasta löytyivät huippuhyvät lounas- ja illallispaikat, erittäin lapsiystävällistä, mutkatonta ja erinomaista ruokaa. Hasta la pastan varasimme etukäteen illaksi ja saimme yläkerrasta pöydän. Tässä tilassa oli myös leluja ja bilis-pöytä, emmekä häirinneet alakerrassa olevia pienempiä pöytäryhmiä. Ihan huippua lapsiperheitä ajatellen. Pastat olivat myös hyviä! Lounaalla kävimme Trappissa, joka sopisi kyllä myös hienoon illalliseen. Aivan upeita kalaruokia ja harvinaisempia herkkuja, kuten sorsaa. Sunnuntai-brunssilla kävimme ihanassa vohveli-kahvilassa, Amandiksessa.

Muuta tekemistä syksyisessä Naantalissa

Vaikka Naantali on kesäkaupunki (kuten kaikki muutkin Suomessa), oli kokemus näin lokakuun lopussa tosi hyvä, suosittelen lämpimästi! Muumimaailma sijaitsee Väskin saaressa, joka on auki ilmeisesti vuoden ympäri. Kaikkialla pääsee kävelemään, sekä muumien rakennusten lomassa, kuin luotopoluilla ja saarelta löytyy yleiseen käyttöön varattuja grilli- ja taukopaikkoja. Lapset olivat innoissaan Muumitalosta ja uimakopista, ei näyttänyt haittaavan, että kaikki oikeasti olikin kiinni. Kaikilla oli hauskaa ja säästimme samalla aika pitkän pennin, ei sekään haitannut yhtään =) Sunnuntaina käppäilimme satamassa ja kauniissa vanhassa kaupungissa, en muistanutkaan, että se on niin iso. Ehdottomasti kannattaa ottaa aika tälle. Kirkon vierestä löytyy muuten myös aivan huippu leikkipuisto (ymmärsin, että nimi on Nuhjala), tekemistä sekä pienille, että isoille lapsille. Vietimme hyvän tovin tässä ennen lounasta.

Pitkän viikonlopun lomaksi Naantali on sopivan matkan päässä Helsingistä käsin ja vaikka suuri osa ravintoloista ja muista palveluista on toiminnassa vain kesäkaudella, löytyy muinakin vuoden aikoina ihan tarpeeksi ja hyviä vaihtiksia, matkaan vaan siis, jos ja kun tarve maiseman vaihtoon yltää liian kovaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: