vauva-arkea

Rokottamisesta

Jos tunnet minut, tiedät että olen niitä ihmisiä keneltä saa erittäin helposti mielipiteen asiaan kun asiaan. Usein jopa ihan kysymättä. Vanhemmuuteen olen kuitenkin pyrkinyt parhaani mukaan suhtautumaan joustavasti ja vältän tietoisesti vahvojen näkemyksien muodostamista ja viljelyä (aina tässä kuitenkaan onnistumatta). Vanhemmuutta on monenlaista ja toisten mustavalkoinen arvostelu on urpoa.

On kuitenkin kaksi asiaa joihin minulla on erittäin vahva näkemys ja joita kohdatessani avaan satavarmana sanaisen arkkuni… Mielestäni ihmiset jotka altistavat lapsensa passiiviselle tupakoinnille sekä ne jotka jättävät lapsensa rokottamatta ovat idiootteja. Jälkimmäiset idiootit vaarantavat oman lapsensa terveyden lisäksi myös koko yhteiskuntamme hyvinvoinnin.

Vauvan ollessa muutaman viikon ikäinen, saimme kutsun mukaan rokotetutkimukseen. Oli heti itsestäänselvää, että osallistumme tutkimukseen. Miksi?

 1. Uusia kehittyneempiä rokotteita ei saada markkinoille ilman, että niitä joku testaa
 2. Lapsellani on mahdollisuus saada parempi rokotesuoja
 3. Tutkimukseen osallistuessa, vauvan terveydentilaa tarkkaillaan tavallista enemmän

Rokotetutkimuskeskus sijaitsee Helsingissä Kaisaniemessä, joten siellä käynti on ollut meille helppoa. Palvelu on ollut aivan loistavaa ja odotustiloista on tehty lapsille ja aikuisille viihtyisät. Minulle herää siellä vieraillessa voimakas positiivinen lapsuusmuisto niistä lukuisista kerroista kun isäni kävi luovuttamassa verta ja saimme veljieni kanssa leikkiä odotushuoneessa. Parasta noilla verenluovutus-reissuilla oli kun siellä sai aina juoda appelsiinituoremehua. Toivon, että näistä rokotetutkimuskeskuksen vierailuista voisi jäädä samanlainen lämmin muisto omalle lapselleni, ainakin fasiliteetit tarjoavat siihen mahdollisuuden.

Ihana rokotustutkimuskeskuksen odotustila

Itse rokottaminen, no kukapa siitä tykkäisi. Kauhea parku ja pettymyshän siitä tulee kun isketään piikkejä reisiin. Meillä sekä 3kk, että 5kk rokotuksista on noussut myös pariksi päiväksi kuume ja lapsi on tästä johtuen ollut itkuinen, väsynyt ja syliin hakeutuva. Nämä ovat kuitenkin pieni hinta siitä miltä rokotuksien ansiosta vältymme. Kiitos lääketiede!

2 Comments

 • Satu Korsoff

  Hyvä Enna!
  Niin samaa mieltä sun kanssa! Mun jakeluun ei vaan mahdu miten kukaan voi jättää lapsensa rokottamatta! Juurikin toimivan ja tehokkaam rokottamisen ansiosta saatu laumasuoja on vähentänyt tai poistanut monia vakavia tauteja globaalista! Eihän se kivaa ole, kun vauvaa itkettää, mutta kyllä tähän maailmaan yksi pikku itku mahtuu, kun miettii mitä voi tulla ilman sitä.

  Ps. Kiva blogi teillä muutenkin! Vaikka meidän vauva meneekin jo kohta kouluun, on teitä mielenkiintoista seurata!

  Aurinkoista kevään jatkoa!

  -Satu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: