vauva-arkea

Pimp my vaunut

Vaunut ovat tärkeä ja keskeinen hankinta vauva-arkea ajatellen. Kirjoitamme vaunuistamme ehkä lisää myöhemmin (Ennalla on Britaxit ja Johkulla Emmaljungat). Nyt kuitenkin pari sanaa vaunujen oheistarvikkeista, joista on muodostunut meille vähintään yhtä tärkeitä kuin itse vaunuista.

Pohdimme jo vaunuilumme alkutaipaleella, että saa nähdä millaiselta karavaanilta näytämme vuoden päästä, mikäli vaunutarvikkeiden hankintavauhti jatkuu samanlaisena… Sen verran paljon tuli kaikenlaista härpäkettä hankittua. Asiaan vaikutti tietenkin myös se, että kun toinen meistä oli löytänyt jonkin toimivan tuotteen, piti se tietenkin hankkia myös toiselle.

Britaxin organizer

Vaikka tämä onkin Britaxin tuote, toimii se passelisti myös Emmaljungissa. Kaksi eristeellä varustettua mukitelinettä ja niiden välinen keskikonsoli toimivat loistavasti tavaroiden säilytykseen. Erillistä mukitelinettä kokeilleena, voi todeta että tämä on monta kertaa parempi ja käytännöllisempi. Ainoa miinus siitä, että tähän ei ole sadesuojaa, joten sateella mukitelineet kerävät vettä. Meillä onkin nyt työn alla keksiä tähän jokin ratkaisu…


Pussukka

Erittäin kätevä etenkin talvisin, koska tähän voit laittaa esim. kaulahuivin ja hatun säilöön siksi aikaa, kun on käyt kaupassa. Tässä voit säilyttää irtotarvikkeita, kuten heijastinliiviä ja otsalamppua.

Vaunukoukut

Ihan superkeksintö, esim kauppakassin kuljetukseen. Huom. jos kannat näillä mitään painavaa, huomioi tämän lisäpainon vaikutus vaunujen pystyssä pysymiseen (Enna oppi tämän kantapään kautta kun meinasi Lidlin kassit nytkäyttää bussissa vaunut kumoon ja vuoden mutsi-fiilis oli taas taattu).


Hihna työntöaisaan

Tämä on huippu turvallisuuslisä nyt liukkaiden kelien tullessa. Mahdollistaa myös hetkellisen aisasta irti päästämisen esim. takin kiinni laittamisen ajaksi.


Sadesuoja

Näissä kannattaa testailla onko suoja tarpeeksi kestävää laatua. Johkun ensimmäinen oli sellaista tuulipuvun kangasta muistuttavaa (oli Emmaljungan oma) eikä se pitänyt syysmyrskyssä, mutta seuraava Prismasta ostettu Emma-merkkinen on ollut oikein pätevä. Ennan Britaxeihin tuli mukana sadesuoja, mutta se vie niin paljon tilaa, että kuvassa näkyvä Elodie Details on palvellut paljon paremmin. 


Muita hyviä mukana pidettäviä

  • kopan pohjalla kannattaa pitää äitiysboxin makuupussi – pehmentää, lämmittää tarvittaessa, ja sen voi aina tarvittaessa ottaa alustaksi kopan ulkopuolelle.
  • 2kk iästä eteenpäin on hyvä olla joku vaunukoristehärpäke tai muu killutin siihen vauvan naaman eteen. Toimii hienosti viihdykkeenä
  • talviaikaan joka puolelle vaunuja heijastimia + heijastinliivi vaunuilijalle. Myös otsalampusta ja vaunuihin kiinnitettävästä huomiovalosta on hyötyä pimeydessä.
  • pieni käsidesipullo pahan paikan varalle (eli jos et pääse pesemään käsiä)

Emme usko, että vaunujemme tuunaus jää tähän, joten voitte hyvin odottaa jo Pimp my vaunut part 2 ilmestymistä. 😀

-Enna ja Johku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: