vauva-arkea

Hei, me maistellaan!

Lähdimme maisteluissa liikkeelle 4kk iässä, ei jaksettu venata enää kauempaa. Vauva oli jo kärsimättömänä tsekkaillut meikäläisten syömistä muutaman viikon, nyt oli hänen vuoronsa.

Tässäkin varmaan aloitusajankohtaa kannattaa miettiä oman harkinnan avulla, ohjeita on joka junaan, aikaisemmasta myöhempään. Me päädyttiin tähän, koska vauva on syönyt kuin härkä koko pienen ikänsä ja osoittanut kiinnostusta ruokaan jo hyvän aikaa. Me ollaan myös korvikesyöjiä eli imettämiseen liittyvistä seikoista ei tarvinnut huolia.

”Samasta padasta” -reseptin mukaan valmistui vauvalle oma bataattisose ja meille vanhemmille upea bataattipaistos <3

Kuten kaikki tuoreet (ja ekan lapsen) vanhemmat, tankkasin tietoa joka suunnasta ja onneksi hyviä vinkkejä löytyikin suht helposti. Neuvolan listat kävimme ensimmäisenä läpi ja kirjastosta haimme aivan mahtava kirjan: Outi Väisäsen Samasta Padasta. Siinä on reseptejä ruoista, joita voi valmistaa koko perheelle 4kk iästä lähtien. Meille on erittäin tärkeää, että lapsemme syö monipuolisesti. Nirsoilu ei kuulu meidän perheeseen, jos voimme siihen jotenkin vaikuttaa. Näin ollen on hyvä myös vähän suunnitella maistelua, jotta eri maut tulevat tarpeeksi monta kertaa koettua ja totutettua. Tähän hyvänä apuna oli Ennan saama vinkki maistelutaulukosta, jonka voi helposti tehdä itse. Se on tuo kansikuvana oleva taulukkohässäkkä. Kirjoitimme siihen perusraaka-aineet ekana ja lisäilemme sitä mukaa kun uusia makuja tulee, esim. tänään basilika 🙂

Kun olin muutamat bataattisoseet itse pyöräytellyt, tilasin kasan pilttejä ja muita sempereitä. Niiden helppous ajoi nyt kaiken muun yli. Nykyään myös löytyy vaikka mitä hyviä makuja ja luomua yms. Helppoa kuin heinänteko. Varsinkin kun pilttikasat saa tilattua kaupasta kuljetuksella, välttyy roudaamiseltakin =) 

Muut ruoat ovat uponneet hyvin, mutta toi puuro ei oikein ole vielä löytänyt paikkaansa meidän ruokahetkissä.

Sitten välineistä! Ruokailuun olemme käyttäneet Mamin ensilusikoita, ne on ihan parhaita! Vähän yli 5kk vanhana otimme myös käyttöön maistelutikkareita, tässä vaiheessa vauva istui jo tuettuna suht hyvin. Ne on niin parhaita, suosittelen kaikille. Olemme laittaneet sisään esim. Klementiinin lohkon, vesimelonia, banaania ja kun hampaat ovat jäytäneet vauvaa, jäisiä mansikoita. Aivan loistava keksintö. 5,5kk ikäisestä vauva on myös istunut Ikean syöttötuolissa, se on helpottanut maistelua tosi paljon. Nyt 6kk ikäisenä aivan innoissaan läpsyttelee syöttöpöytää ja sotkee soseita. Ikeasta saa tuoliin tosi kivat kuosit pehmusteisiin ja lattialle sellasen suojapleksin. Suosittelen koko setin hommaamista. Syöttöpöytään olemme liittäneet myös vauvoille suunnitellyn imukupilla varustetun pehmeän lautasen. Vauva tykkää välillä kumartua ja pureskella sitä ja imukupin ansiosta saa vetää kuinka paljon haluaa, se ei irtoa mihinkään. 

Vauvan lemppari jäinen mansikka maistelutikkarin sisällä, ihana sammakko-imukuppi-lautanen ja Ikean syöttötuoli

Ruokailu on koko ajan hauskempaa ja nyt kun vauva syö koko ajan enemmän ja erilaisia juttuja, on se meille vanhemmillekin ihan uusi kulma yhteiseen syömiseen ja ruokapöydän ääreen kokoontumiseen. 

Seuraavaksi sitten varmaan sormiruokailua ja kuka tietää mitä muuta! Tuntuu, että joka päivä tulee infoa tai ideoita vauvaruokailuun liittyen. Ainakin pysyy jännitys yllä, jos ei muuta 🙂 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: