seinä panimo
Reissailua

Kick-off Berliinissä!

Olemme Ennan kanssa duunissa Helsinkiläisessä yrityskulttuurimuotoilutoimistossa Leidenschaftissa. Vaikka olemme myös molemmat vielä vanhempainvapaalla, saimme innokkaan kutsun osallistua vuoden 2020 kick-off reissuun Berliiniin. Meikä lähti messiin, Enna jäi säästämään akkuja seuraavaan matkaan.

Rakastan matkustella ja myös järjestää (mitä vaan) =) Olen onnekseni saanut yhdistää näitä kahta duunien ohessa ja järjestää kaikenlaisia tiimireissuja mm. Bangkokiin, Islantiin ja Istanbuliin. Nyt oli sitten vuorossa Berliini. Matkan järjestämisen tärkeimpänä apuna mulla on aina ollut paikalliset kaverit tai tutut. Ilman tätä aspektia reissusta jää uupumaan sielu, ellei tee ihan älytöntä taustaduunia. Tässä ajassa kavereita ja tuttuja onneksi löytyy aina mistä vaan.

Berliini on itselle tuttu kaupunki, siellä asuu tai on asunut paljon kavereita koulu- ja työpuolelta. Se on aktiivinen kaupunki, jossa on erittäin voimakas startupskene. Tarpeeksi iso kaupunki, jossa voi tehdä melkein mitä vaan. Just tän takia Berliini on tosi sopiva yrityksen kick-off reissulle. Jokaiseen tunnetilaan tai tarpeeseen löytyy sopiva palvelu, on tarpeeksi rentoa ja joustavaa ja mikä vaan on oikeastaan mahdollista. Meidän tarve oli saada yksi puolen päivän workshop yhdistettyä 1,5 päivän yhteiseen, rentoon hengailuun ja parhaassa tapauksessa saada vielä vähän omaa aikaa päälle. En nyt lähde tähän postaukseen erittelemään mitään matkasuunnitelmaa, voi sellaisen jossain vaiheessa kyllä tehdä. Halusin kuitenkin nostaa kolme matkan kohokohtaa, josta voi olla jeesiä, jos joku muu vaikka on samanlaisen projektin edessä lähiaikoina.

Mash Pitpieni panimostartup Kreuzbergissa

Kuva: Mikko Koskinen

Kokouksen tai workshopin voi järkätä helposti hotellin neukkarissa. Tai sit siitä voi itsestään tehdä matkan makeimman kohokohdan. Me päädyttiin Kreuzbergin kaupunginosassa sijaitsevaan, syksyllä avattuun pieneen panimoon, jonka ajatuksena on, että siellä nimenomaan voi kokoustaa ja harjoitella oluen panemista. Aivan ihana tila, mestaa vetää intohimoinen ja ihana Christian, joka järkkäsi meille kaikki tarvittavat asiat videotykistä hyvää saksalaiseen lounaaseen asti. Modasimme myös tiiviin olutkurssin workshopimme yhteyteen. Iso suositus. Tänne kantsii mennä ihan vaan kokoustamaan myös, ei tarvitse ottaa mitään kurssia kylkeen, jos ei ehdi. Pelkästään paikallaolo ja panimon omien oluiden maistelu lounaalla tuo mahtavan fiiliksen ja miljöö on upea.

893 Ryoteisupermakea japanilainen ravintola

Kuva: Mikko Koskinen

Sain tästä ravintolasta miljoona suositusta, joten se oli meille ihan must. Olin aika varma, että 15 hengen joukkomme ei saisi helposti pöytää, mutta ystävällinen henkilökunta taikoi meille pöytien uudelleenjärkkäilyllä hyvät paikat ja valmiilla menulla saimme maisteltua huippuraflan parhaat palat ilman sähellystä. Ihan huikee mesta, Berliinin ykköskaartia ravintolapuolella.

Klohulvaton baarikokemus, jopa vähän isommalle jengille

Kuva: Mikko Koskinen

En avaa tän baarin konseptia sen enempää, etten pilaa kokemusta etukäteen, mutta tosi hauska kokemus! Ja tosiaan, mekin 15 hengen lössi mahduimme hyvin baarin isoimpaan pöytään eli sinne voi rauhassa suunnata isommallakin jengillä. Mesta on ollut olemassa jo 70-luvun alusta eli teemaa on saatu syvennettyä monta vuosikymmentä ja se näkyy =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: