Raskautta

Kannattaako raskauskuvia ottaa?

En ujostele kameraa, mutta en myöskään erityisesti himoitse sen eteen. Etenkään kahdeksannella kuulla raskaana.

Olin tietoinen, että moni ikuistaa raskautensa ottamalla valokuvia ammattilaisella. Mun raskausajan mahakuvat oli sellaisia satunnaisesti räpsittyjä aamulla peilin kautta otettuja ja otin niitä lähinnä ystävän lapselle, joka välillä pyyteli raporttia mahan kasvun etenemisestä. En voi siis sanoa, että varsinaisesti ikuistin tuon kehoni läpikäymän muutoksen. Eikä sillä etteikö se muutos olisi ollut mielenkiintoinen ja dokumentoinnin arvoinen. Olen sellaiseen vain aivan liian laiska. Samaisesta syystä suunnitelmissani ei ollut mennä ammattivalokuvaajalle ottamaan raskauskuvia. Sattuman (ja yhden Johannan ystävän) kautta päädyin kuitenkin ihanan Sannan kuvattavaksi Seurasaaren upeisiin maisemiin. Siellä me sitten tepasteltiin yhtenä kesäiltana pari tuntia auringonlaskun aikaan ja napattiin kuvia kaikista ihanista paikoista mitä eteemme tuli.

Vaikeinta kuvauksia ajatellen oli löytää sopivaa päällepantavaa. Siis kirjaimellisesti, koska en enää tuossa vaiheessa mahtunut oikein mihinkään. Netistä olisi saanut varmasti vaikka mitä, mutta en ehtinyt aikatauluista johtuen ottamaan riskiä vaatteiden sopivuudesta. Löysin onneksi henkkamaukalta alesta koon 44 leningin joka sopi sekä päälle, että kuvien toivottuun henkeen. Tuon mekon lisäksi minulla oli mukana aamutakki ja alusvaatteet, joilla saatiin myös paljas upea mahakumpuni ikuistettua. Siellä minä sitten kekkaloin kivien päällä merenrannassa alkkarisilteni maha pystyssä ja nautin siitä aivan älyttömästi. Johanna vihaa sanaa voimaannuttava, mutta en keksi tälle kokemukselle parempaa ilmaisua. Siinä vaiheessa raskaus alkoi jo tuntua, joten tällainen itseensä ja vauvaan keskittyminen teki todella hyvää.

Olin tästä kuvauskokemuksesta äärimmäisen iloinen jo ennen kun näin yhtäkään otosta. Ajattelin kuvaus-illan päätteeksi, että itse asiassa ne kuvat on aivan toissijainen juttu, kokemus itsessään oli niin mahtava. Olin kuitenkin pahasti väärässä. Onhan nämä kuvat aivan upeita!

Iso kiitos niin kokemuksesta, kuin lopputuotoksistakin kuuluu erittäin ammattitaitoiselle kuvaajalle, joka sai oloni tuntumaan rennolta ja miellyttävältä. Suosittelen lämpimästi ottamaan raskauskuvia ammattilaisella, vaikka se ei ”olisikaan sun juttu”. Ei meinaan ollut minunkaan, mutta nyt jälkikäteen olen todella kiitollinen siitä että tämä tuli tehtyä.

Tässä vielä muutama vinkki kuvauksia ajatellen:

  • Kuvat kannattaa ajoittaa seitsemännen ja kahdeksannen raskauskuukauden taitteeseen. Tällöin maha on kunnolla näkyvissä, mutta pahin turvotus ei (ehkä) ole vielä iskenyt. Itse olisin ollut kuvauksia seuraavalla viikolla jo niin toimintakyvytönkin etten olisi jaksanut kuvauksia
  • Sopivien vaatteiden löytämiseen kannattaa varata aikaa
  • Jos et osaa laittaa itse hiuksiasi, pyydä apua kaverilta (kiitos Iida avusta) tai mene suosiolla kampaajalle. Hikoilet tässä vaiheessa raskautta ihan riittävästi jo ilman tukan väkertämistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: