Muuta elämää

Hulinaisten TOP 5 vinkit opiskeluun

Mammiksen ohella, molemmat meistä myös opiskelee. Enna palvelumuotoilua ja Johanna digitaalisten palveluiden kehittämistä. Nämä ovat YAMK-tutkintoja, jotka on suunniteltu tehtäväksi työn ohella, eli sopivat hyvin myös perhevapailla oleville. Lähipäiviä on yhtä kurssia kohden kolme ja suurin osa kurssien tehtävistä on ryhmätehtäviä, joilla kehitetään tai ratkotaan jotain todellista ongelmaa.

Enna ja Johku ekaa kertaa yhdessä koulunpenkillä jo vuonna 2016. Silloin ”opiskeltiin” visuaalista yritysviestintää Tampereella.

Me tykätään opiskella ja ollaan molemmat tehty sitä myös aikoinaan paljon työn ohessa. Tästä johtuen, olemme kantapäänkin kautta oppineet miten oppi menee aikuisopiskelijalle parhaiten kaaliin ja mitä opiskellessa kannattaa huomioida.

TOP 5 vinkit:

1.Valmistaudu

Ennen kurssin alkua, käy läpi kaikki saatavilla oleva tieto kurssista ja aseta itsellesi jo valmiiksi tavoitteita sen suhteen miten kurssin suoritat. Varaa kurssikirjat kirjastosta jo tässä kohtaa, niin et takuulla jää ilman niitä ja pääset heti kättelyssä käsiksi kurssin kirjallisuuteen. Lähipäivistä/ etäopetuksesta saa huomattavasti paremmin kiinni kun on edes vähän valmistautunut. Riittää hyvin, että käyttää n. 15 min per kurssi aikaa tähän valmistautumiseen. Se maksaa aina itsensä moninkertaisesti takaisin.

2. Kirjoita muistiinpanoja

Iso osa oppii ja sisäistää tietoa paremmin näin, muistiinpanojen kirjoitus tukee myös aktiivista kuuntelemista ja jos ei muuta niin valmiit muikkarit auttavat kurssitehtävien tekemisessä.

3. Juo vettä ja kävele tauoilla (ulkona jos mahdollista)

Oppiminen vaatii hyvän vireystilan, riittävä nesteen saanti ja kropan aktivointi auttavat tuon vireystilan ylläpitämisessä.

4. Vältä turhaa työtä

Mieti mihin resurssisi käytät. Kurssit kannattaa miettiä aina kahdella tasolla: mitä haluan oppia ja miten suoritan kurssin mahdollisimman pienellä vaivalla. Kurssin suorittaminen ja opin muodostuminen eivät useinkaan kulje käsi kädessä, mutta molempien tasojen toteutumisesta täytyy aikuisopiskelijana kantaa itse vastuu.

5. Aloita heti

Tee ensimmäinen hahmotelma (sisällysluettelo, mind-map tms) kurssitehtävästä/ esityksestä välittömästi kun saat tehtävän annon. Tämä auttaa sinua hahmottamaan tulevaa työmäärää ja tarttumaan toimeen riittävän ajoissa. Mikään ei ole kauheampaa kuin valkoinen paperi ja kirjoittamisen aloittaminen, joten hoida se pois alta kuleksimasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: