Juhlintaa

Rennot nimiäiset

Kuten postauksista varmasti tulee ilmenemään ajan myötä, rakastan järjestää erilaisia juhlia ja tapahtumia. Nimiäisten järkkäilemistä odotin innolla, olihan juhlan aihe maailman paras ja kaikki siihen liittyvä vain ihanaa kaunista ja söpöä hattaraa 🙂 

Hyvä veto näin jälkikäteen ajateltuna oli järjestää ja suunnitella kaikki mahdollinen ennen synnytystä. Näin pystyimme vauvan ekojen viikkojen aikana keskittyä olennaiseen ja nimiäiset saatiin pidettyä suht nopeasti ja läheiset ihmiset pääsivät ihastelemaan sekä juhlimaan rakasta tulokasta.

Ensimmäisen tietysti mietimme kuinka isot juhlat järjestämme. Rajasimme kutsuvieraat niihin, joiden ainakin oletamme olevan lapsemme elämässä mukana. Tottakai muitakin tärkeitä ihmisiä olisi ollut, mutta vieraslistalle tuli noin 55 henkeä, kun johonkin oli raja vedettävä. 

Juhlien pitopaikaksi valikoitui ihmismäärän takia isovanhempani asunto, joka on isompi ja jossa olemme järjestäneet isoja perheen juhlia aikaisemminkin.

Simppeli on kaunista, joten mietimme väriteeman etukäteen ja muutaman koristeen, jotta homma ei ihan karkaa käsistä. Tai siis Enna oli apuna ja valitsi. Mulla on joskus tapana hieman seota ja hommata vaan sikana kaikkea. Valitsimme sinivihreän ja kullan väreiksi. Nämä näkyivät ilmapalloissa, serveteissä ja seinäkoristeissa. Ilmapallojen hankintaan Juhlamaailma on ihan paras, sieltä saimme juuri oikeat sävyt ja valmiiksi heliumilla täytettyinä nimiäisaamulle. Servetit hankin muistaaksen henkkamaukasta, siellä on yllättävän paljon ja kivoja servettejä.

Tarjoiluista päätimme nopeasti, että emme halua stressata yhtään. Palkkasimme tutun cateraajan, jonka kanssa suunnittelimme menun ja tarjoilun jo ennen synnytystä, joten koko ruokailupaletti oli hänellä hoidossa hyvissä ajoin. Ah mikä helpotus tämä oli! 

Rento tunnelma oli meille tärkeä elementti ja sitä haettiin muutamalla seikalla: Juhlat pidettiin lauantaina iltapäivällä, tarjolla oli aikuisille viiniä, meillä oli lämmintä ruokaa pelkän kakkukahvituksen sijaan ja virallista ohjelmaa oli hyvin vähän. 

Ohjelmassa halusimme osallistaa ihmisiä helpolla tavalla ja tietysti kertoa vauvan nimen tarinan. 

  • Kun ihmiset tulivat sisään, he saivat jättää seinälle tehtyyn julisteeseen oman nimiarvauksensa. Oikein arvannut voitti pienen lahjan 🙂 
  • Puheessamme avasimme mitkä nimet valitsimme ja miksi. Kerroimme myös miksi emme valinneet ollenkaan kummeja lapsellemme (tästä aiheesta lisää toisessa postauksessa). Sen sijaan, olimme teettäneet pienet täytettävät kortit (seinäjulisteen ja kortit suunnittelin Canvalla), joista jokainen vieras halutessaan pystyi lupaamaan lapsellemme jotain elämän varrelle. Halusimme, että meidän kummivalintamme sijaan, ihmiset saivat lupauksillaan tulla mukaan lapsemme elämään oman valintansa kautta. Tämä toimi ihan älyttömän hyvin, vauvallamme on monta kymmentä ihanaa muistamista, lupausta ja tekemistä ihanien ihmisten kanssa. 

Kaiken kaikkiaan juhlat olivat mukavat ja juuri niin rennot kuin toivomme ja kuitenkin pieni juhlallinen fiilis oli mukana koko iloisen päivän ajan <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: