Reissailua

Ihana Tukholma!

Kävimme miehen ja vauvan kanssa Siljalinen Tukholman risteilyllä. Edellisestä risteilystä on se 10 vuotta aikaa ja silloinen reissu tehtiin haalarit päällä ja ihan eri meiningit mielessä 🙂 Jotenkin oli sellainen iloinen odotus, pienenä oli hauskaa käydä risteilyllä, lapsille oli paljon tekemistä ja buffa oli ihan luksusta! Tietty vauvan vielä ollessa 6kk ei häntä ihan hirveästi kiinnostanut laivalla esiintynyt Hevisaurus, mutta me miehen kanssa saatiin jo fiilistellä lapsiristeilyä! Vähän sellainen harjoituskierros =) Ja pääpainona reissussa oli tietty hengailut Tukholmassa, joka ihana kaupunki.

Vauvan ekat tatsit saaristosta!

Laivahommista muutama huomio vauvan kanssa reissatessa:

  • Meillä oli a-hytti, se oli just sopivan kokoinen meille kolmelle. Ei ainakaan yhtään pienempi olisi voinut olla. Hyttiin sai ilmaiseksi Emman vauva/taapero sängyn, joka toimi kivasti. Vaihdoimme hyttiä, koska ekassa lattia oli likainen. Vauvan sänky on tosi matalalla, joten puhdas lattia on aika pakollinen. Muuten huone oli kiva ja siisti, vähän sellainen kasarimeininki, mutta eikös laivalla nyt kuulukin olla.
  • Tosi iloinen yllätys oli laivan yleiset tilat ja ravintolat. Kävimme grilliravintolassa ja lammas, sekä pihvi olivat ihan tosi laatukamaa. Ja hinnat olivat samalla tasolla kuin stadissa. Wau. Odotimme ylihintaisia lihapullia! Buffan hinta oli yli 40€, kun taas ravintolassa saimme alle sen vatsan täyteen laatukamaa. Lasten kanssa varmaan menisin buffaan, koska se on hauska kokemus, mutta noilla hinnoilla en kyllä sinne lähtisi jonottelemaan.
  • Aamiainen oli myös hintansa väärti, 13 eurolla saimme tosi maittavan ja runsaan meriaamiaisen. Yritin löytää siitä tietoa etukäteen, koska toista, kalliimpaa aamiaista myytiin ja mainostettiin niin paljon, että en ollut yhtään varma olisiko tämä halvempi ihan surkutapaus. Suositan siis halvempaa, vaikka siitä ei tietoja löydy!:)
  • Rafloissa on hyvät lastenistuimet, meillä vauva vielä sen verran pieni, että toimme oman pehmusteen (Ikean hyvä puhallettava). Toimi erinomaisesti.
  • Laivan hanavedellä voi pestä tuttipullot ainakin tämän ikäiselle lapselle. Se on ihan juotavaa, varmistimme tämän. Me siis tehtiin näin, mutta tietty, jos haluaa niin ostelee pullovettä.

Tukholmassa pääpaino oli kävelyllä, kirppisten kahlaamisella ja hyvällä lounaalla. Suunnittelin reitin aika tarkkaan, koska meillä oli niin vähän aikaa käytettävänä ja näin saimmekin tosi kivan päivän aikaiseksi. Suunnitteluapuna käytin ekaa kertaa Tripsteri-appia. Siis aivan SAIRAAN hyvä palvelu. Maailman isoin suositus tälle. Löysin aivan uusia ja mahtavia vintagekauppoja ja sain reitin suunniteltua hyvin. Aivan loistavaa.

Metromatkailu sujui oikein kivasti

Suuntasimme satamasta metrolla suoraan Södermalmiin, missä kaikki kivoimmat kaupat ja elämä muutenkin meikän mielestä sijaitsee. Tavoitteena oli löytää vauvalle kivoja vaatteita ja tietty samalla ehkä löytää itselle jotain =) Tässä lista kirppis/vintagekaupoista missä kävimme:

Emmaus: Kiva ja aika iso hyväntekeväisyyskirppari metriksen vieressä. Löysimme vauvalle muutamalla eurolla Gapin talvimyssyn, sukkiksia (!! Näitä on ollut vaikea löytää Helsingistä) ja paidan. Valikoima oli laaja ja jos olisi ollut enemmän aikaa, olisimme varmasti löytäneet muutakin hyvää!

Humana second hand: IHAN PARAS! Löysin maailman ihanimman talvitakin itselleni 15 eurolla. Laatukamaa erityisesti naisille. Menkää kaikki tänne ehdottomasti. Täällä ei ollut lastenjuttuja.

Rackarungar: Tosi kiva pikkulastenpuoti. Kauniita uusia vaatteita ja tavaroita ja takana käytettyjen vaatteiden osasto. Löysimme tossut ja muuta pientä käytettynä ja tosi hyvä uuden haalarin 80% alennuksessa! Jes! Myyjä vinkkasi, että lasten talvikamat tulevat jo nyt aleen eli aikaisemmin kuin Suomessa. Kantsii muistaa tämä jos haluaa tehdä hyviä talvivaatelöytöjä.

Siv&Åke: Tosi kiva vintage-kauppa, naisten ja miesten vaatteita. Tosi laadukasta ja kaunista. Löysin parit kivat paidat, mutta en tarvinnut niitä, joten jätin kauppaan. Ihailin niitä kyllä useamman minuutin =)

Stockholms stadsmission nytorget: Tosi hyvä lastenvaatevalikoima, mukaan tarttui keväthaalari ja sadehattu ensi syksyä ajatellen.

Välikahvit ja miehen ja vauvan lepomestana toimi kiva kahvila Drop Coffee. Kannattaa poiketa, jos niillä suunnilla norkoilee.

Lounaalla kävimme ystäväni Andyn suosituksesta Brillossa, Stureplanin vieressä. Hyvä ruoka ja palvelu, laatumesta laatualueella. Kiva lounaalla ja dinneri varmasti hieno kokemus. Vaunujen kanssa liikkuminen onnistui hyvin ja hoitohuone oli kuosissa.

Ja vikaksi muutama sana julkisten käyttämisestä vaunujen kanssa

  • Vaunut eivät maksa extraa, mutta niiden kanssa pääsee ilmaiseksi vain busseihin.
  • Metroasemilla oli välillä tosi vaikea löytää hissiä, siihen kannattaa siis varata extra-aika. Tai varautua kantamaan rattaat portaita pitkin.
  • Bussit olivat ainakin suurin osa matalalattiaisia ja tilavampia kuin Helsingissä, tosi mukava matkustaa.
Parhaat matkakumppanit <3

Näin! Tämän kaiken ehdimme siinä risteilyn kuuden tunnin aikana. Hyvä reissu! Nyt seuraavaa suunnittelemaan 🙂 maaliskuussa suuntaamme isommalla jengillä lappiin, siitä lisää silloin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: