Hetki asunnon ostotarjouksen hyväksymisen kuulemisesta
Kodin remontointia

Tästä se lähtee, elämän eka remontti!

“Voi helvetti”. Tämä lausahdus pyöri päässä kun seisoimme juuri ostamamme asunnon keittiössä ja kuulimme apuna olevan arkkitehdin suunnitelmia ja arvioita siitä mitä seuraavaksi aletaan tekemään. Tiesin, että remontti tulee olemaan suht iso. Ja tiesin, että en ymmärrä vielä oikein mitään siihen liittyvää. Mutta, kaiken tämän ääneen kuuleminen sai niskakarvat nousemaan ylös.

Emme mieheni kanssa ole remontti- tai kodinkorjauspuuhasteluihmisiä. Emme tule ikinä asumaan omakotitalossa, rivari on se äärimmäinen vaihtoehto joskus tulevaisuudessa. Meikäläiset viihtyvät hyvässä taloyhtiössä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa, loistavien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Kirjoittelen toisessa blogissa enemmän asunnon ostosta ja myynnistä ja mitä me arvotimme uuden kodin hankinnassa. 

Nyt on kuitenkin jo aika siirtyä uuden asunnon laittamiseen. Asuntomme on 50-luvun perua ja ainakin osittain suht autenttisessa kunnossa. Välttämättömiä tehtäviä on seinien vanhojen tapettien poisto ja maalaus ja keittiön uusiminen kokonaan. Seuraavana prioriteettilistalla on vanhojen parkettien poisto ja ehkä myös muutamasta huoneesta vanhojen muovimattojen irrottaminen. Olemme päätyneet ottamaan uudeksi lattiamateriaaliksi vinyylilattiat, tästä kirjoittelen myöhemmin vähän lisää. Vessassa on suht villit, mutta kunnossa olevat kaakelit, haluaisin ne ehdottomasti pois, mutta budjettimme todennäköisesti ei tähän repeä. Vaihtehtoina on joko elää persikkaisessa värimaailmassa tai vetäistä muutamaksi vuodeksi vedenkestävät kaakelimaalit päälle. Tätä vielä pohdimme, koska olemme kuulleet aika paljon huonoja kokemuksia näistä vessojen ja kylppäreiden quick-fixeistä. Mutta, kirjoittelen tästäkin lisää, kunhan suunnitelmat kirkastuvat ja etenevät. 

Tällä hetkellä olemme siis muutaman kuukauden päästä remontin alkamisesta ja ensi askeleiksi olemme ottaneet seuraavat jutut:

  • Sovimme asuntomme ostajan kanssa, että saamme asua toukokuun ajan vanhassa asunnossamme, niin, että voimme remontoida uutta asuntoa kuukauden ajan ennen muuttoa. Olen niin onnellinen, että tämä järjestely onnistui. 
  • Pyysimme suunnitteluapuun arkkitehti-ystävämme, hän tuli paikan päälle katsomaan tilanteen ja tekee meille muutaman vedoksen avuksi. Tämä oli aivan mielettömän hyvä veto, koska hän pystyi suoraan sanomaan meidän alkuperäisen suunnitelman olevan hieman hatara =) Seinä tullaankin nyt avaamaan toiselle puolelle ja asunnon pohja tulee olemaan tosi erilainen, mutta superpaljon nerokkaampi. Tällainen vaihtoehto ei olisi tullut mieleen ilman asiantuntija-apua. Iso suositus ammattilaisen ottamiseen avuksi alkuun pääsemisessä. Ei varmasti ole turha investointi. 
  • Tällä hetkellä olen etsinyt suositteluja remonttifirmoista ja keittiöfirmoista, aiomme kilpailuttaa vähintää kolme toimijaa molemmista. Laitan listoista ja valinnoista sitten erillisen postauksen. 
  • Teimme asunnon oston yhteydessä jo asbestikartoituksen, joka on remontointiin nykyään tämän ikäisissä asunnoissa pakollinen. Asbestia ei onneksi ole, remontointi on näin ollen helpompi tehdä. 
  • Pyysimme uuden asuntolainan neuvotteluissa myös remonttilainan ja saimme sen yllättävän hyvin ehdoin, kannattaa siis tämäkin ainakin neuvotella pankin kanssa. Käytämme myös jonkin verran omia säästöjä. 

Tällaiset kuulumiset siis tästä suunnasta, toivotaan, että kesään mennessä meillä on ihana uusi koti! Pitäkää peukut pystyssä =)

-Johanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: